Leer ons beter kennen

Werkwijze

Onze werkwijze

Vaak is het moeilijk om te bepalen welke stijl, kleur of meubels passen in het interieur. Een onafhankelijk interieuradvies geeft dan een heldere opening naar welke mogelijkheden er allemaal zijn,

De inhoud van onze samenwerking is puur persoonlijk en op maat. Daarnaast werken we volgens een vaste werkwijze. We leggen u graag uit hoe wij uw interieurontwerp van A tot Z kunnen ontzorgen.

We starten met

De voorbereidende fase

We starten altijd met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. We bespreken tijdens dit eerste gesprek de eisen, wensen en verwachtingen. We inventariseren het budget en bekijken de ruimtes (of de bouwtekening) waar u advies over wilt.

Na onze kennismaking ontvangt u per mail een offerte op maat op basis van de behoefte.

Bent u akkoord met de offerte op maat? Dan gaan we aan de slag met de eerste stap in het ontwerpproces. Op basis van verschillende vragen komen we erachter wat u mooi vindt, of juist helemaal niet. Welke woonstel het beste past en welke kleuren en materialen u het meest aanspreken.

Voorbereidende fase interieur
Draft ontwerp interieur
Daarna gaan we over tot

Het draft ontwerp

Op basis van de wensen en ideeën die we in de voorbereidende fase verzamelen maken wij een woonstijladvies en geven we een bepaalde richting aan het interieurontwerp.

Hoe wordt de ruimte optimaal benut? Het indelingsplan is altijd de basis voor het ontwerp voordat we verder verdiepen op specifiekere onderdelen. Wij maken verschillende indelingen, omdat er altijd meerdere manieren zijn om een ruimte goed in te delen. Ons doel is om u te verrassen, zodat wij een indeling ontwerpen waar u zelf nooit aan gedacht zou hebben.

Vervolgens gaan we verder met

De uitwerkfase

Het leuke van een nieuw ontwerp is natuurlijk ook dat we onze ideeën al in een 3D tekening kunnen laten zien voordat de realisatie is gestart. Op deze manier kunt u goed zien hoe onze adviezen uitpakken in uw ruimte.

In deze fase geven we verdere verdieping aan de specifieke elementen zoals een:
  • Raambekledingsplan
  • Vloer(bekledings)plan
  • (Maatwerk)meubelplan
  • Wandkleuren en/of bekledingsplan
  • Uitgebreid verlichtingsplan en/of armaturenplan
  • Of de toevoeging van accessoires.

We kunnen dit onderdeel nog verder uitbreiden door een impressie te geven van de echte kleuren en materialen te bemonsteren. Op deze manier ziet u in een oogopslag het totaalplaatje van dichtbij.

Daarnaast kan er ook volledig worden ontzorgd en ondersteund bij de aankoop van de definitieve inrichting. Dankzij een uitgebreid netwerk van leveranciers en vakmensen kunnen we de (maatwerk) ontwerpen met professionele hulp uitvoeren.

U ontvangt van ons het gehele advies als naslagwerk. Het definitieve interieurontwerpplan nemen we tijdens een persoonlijke afspraak natuurlijk ook nog samen door.

De uitwerkfase interieur